۷ دی ۱۴۰۱، ۱۶:۱۲

گزارش خبری مهر؛

۴۸۰ میلیون مترمکعب آب به دریاچه ارومیه منتقل می شود

۴۸۰ میلیون مترمکعب آب به دریاچه ارومیه منتقل می شود

ارومیه - طرح انتقال آب از سد کانی سیب به عنوان بزرگترین طرح احیای دریاچه ارومیه در آستانه بهره برداری قرار گرفته و با افتتاح آن ۴۸۰ میلیون مترمکعب آب به دریاچه ارومیه منتقل می شود.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: بعد از گذشت قریب به ۱۰ سال از اجرای پروژه تونل انتقال آب به دریاچه ارومیه استانداری آذربایجان غربی برای اولین بار تور رسانه‌ای استانی بازدید از این پروژه حیاتی انتقال آب به نگین فیروزه‌ای دریاچه ارومیه امروز برگزار کرد.

این تور رسانه‌ای امروز چهارشنبه ۷ دی ماه ۱۴۰۱ با حضور ۵۰ نفر از خبرنگاران استانی برگزار شد و خبرنگاران ضمن بازدید از تونل انتقال آب در جریان آخرین اقدامات انجام شده این پروژه قرار گرفتند.

در دوم تیرماه سال گذشته ستاد احیای دریاچه ارومیه با همکاری سازمان محیط زیست کشور اقدام به برگزاری تور بازدید از تونل انتقال آب به دریاچه ارومیه کرده بود و فقط از خبرنگاران تهران برای حضور در این تور دعوت کرده بود که متأسفانه اتوبوس خبرنگاران دچار حادثه شد و دو خبرنگار ایسنا و ایرنا در این حادثه جان خود را از دست داده و چندین خبرنگار دیگر مصدوم شدند.

طرح تونل انتقال آب به دریاچه ارومیه که از سال ۱۳۹۴ با اولین حرکت تیغه‌های TBM در کارگاه آغاز شد، در مراحل پایانی اجرا قرار دارد و این غول ۳۶ کیلومتری قرار است تا پایان امسال، امیدها را برای احیای دریاچه زیبای ارومیه زنده کند، هر چند سهم آن به اندازه ۳۰۰ تا ۶۰۰ میلیون مترمکعب است.

پس از سفر رئیس جمهور به آذربایجان غربی در اواخر اردیبهشت امسال، یکی از دستورهای ویژه‌ای رئیسی، اتمام پروژه‌های حوضه احیای دریاچه ارومیه بود و در همین راستا پنج‌هزار میلیارد ریال اعتبار برای آن اختصاص یافت که به گفته دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه ۱۰۰ درصد آن اختصاص یافت.

۴۸۰ میلیون مترمکعب آب به دریاچه ارومیه منتقل می شود

۱,۶۰۰ میلیارد تومان برای اتمام طرح انتقال آب از کانی سیب به دریاچه ارومیه نیاز است

معاون اجرایی طرح انتقال آب کانی سیب در این بازدید در گفتگو با خبرنگاران گفت: طرح انتقال آب از سد کانی سیب ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

میکائیل بهادری با بیان اینکه کل پیشرفت فیزیکی طرح انتقال آب از سد کانی سیب تاکنون ۹۰ درصد است و پیشرفت فیزیکی تونل انتقال نیز ۹۷ درصد است، افزود: اعتبارات هزینه شده برای کل طرح انتقال آب از کانی سیب تاکنون ۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان است و برای اتمام طرح ۱,۶۰۰ میلیارد تومان نیز اعتبار نیاز است.

معاون اجرایی طرح انتقال آب از سد کانی سیب با اشاره به اینکه پایداری و مقاومت تونل انتقال بی نظیر است، اظهار کرد: ۸۰۰ متر از تونل نیاز به ترمیم داشت که تاکنون ۵۵۰ متر آن ترمیم شده و ۲۵۰ متر باقی مانده که تا پایان سال جاری به اتمام می‌رسد.

وی یادآور شد: در فاز نخست طرح ۳۰۰ میلیون مترمکعب و در فاز دوم ۱۸۰ میلیون مترمکعب آب از طریق تونل به دریاچه ارومیه منتقل خواهد شد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان‌غربی به خط انتقال آب از سد کانی سیب به دریاچه ارومیه اشاره کرد و گفت: ۶۰ درصد مشکل فنی در ۸۰۰ متر از تونل انتقال آب به دریاچه ارومیه رفع شده است.

رهبردین روز با بیان اینکه تونل این خط انتقال حدود ۳۶ کیلومتر طول داشت که به دلیل برخی مشکلات فنی دچار تأخیر شد، افزود: مشکلات این ۸۰۰ متر در سه شیفت کاری در حال رفع شدن می‌باشد که حدود ۶۰ درصد آن به اتمام رسیده است.

۴۸۰ میلیون مترمکعب آب به دریاچه ارومیه منتقل می شود

بهره برداری از تونل انتقال آب به دریاچه ارومیه تا پایان سال جاری

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجان غربی نیز در این بازدید گفت: تونل انتقال آب از سد کانی سیب به دریاچه ارومیه تا پایان سال جاری افتتاح می‌شود.

یاسر رهبردین با بیان اینکه طبق پیش بینی‌های انجام شده تونل انتقال آب از سد کانی سیب به دریاچه تا پایان سال جاری افتتاح می‌شود، تصریح کرد: طی سفر اخیر ریاست جمهوری به استان و باتوجه به اولویت احیای دریاچه ارومیه بحث اتمام عملیات کانی سیب جز اولویت‌های استان قرار گرفت.

معاون استاندار آذربایجان غربی با اشاره به پیشرفت‌های چشمگیر پروژه انتقال آب یاد آور شد: ۵۵۰ متر از طول نیازمند ترمیم به اتمام رسیده و و دستگاه‌های TBMنیز بدون مشکل از تونل خارج شدند. همچنین تا پایان سال آب به تونل رهاسازی می‌شود.

وی بابیان اینکه طرح انتقال آب از سد کانی سیب بزرگترین پروژه محیط زیستی انتقال آب برای دریاچه ارومیه است، اظهارکرد: برنامه زمان بندی انتقال آب از تونل کانی سیب نیز در فصول غیر زراعی سال، از آذر تا اردیبهشت ماه هرسال انجام خواهد شد.

کد خبر 5667388

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • DE ۲۲:۵۸ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۷
      1 0
      با جدیت فکری برای جلوگیری از تبخیر آب هم بکنید! شاید توپهای سیاه پلاستیکی راه‌حل باشد یا روشی دیگر.